Kék bércek kalandtúra 2017-08-23

Színesedő kalandok a Mátrában Demecs Norbival

Kedves Mátra rajongók!

2017. szeptember 23-án, szombaton az ŐsziKÉK Hegyisport fesztivál keretein belül Kék bércek kalandtúrára indulunk. A túra alkalmával megismerkedünk régmúlt korok emlékeivel (romos síházbak és összedőlt kilátók), régi legendákkal, csodás kilátópontokkal, természeti és geológiai érdekességekkel.
A túra 8-9 éves kor alatt nem ajánlott. További információk a kékkel szedett továbbiak gombra kattintva érhetők el.

Túravezető: Demecs Norbi.
A belépés díjtalan. A részvétel előzetes regisztrációhoz illetve jelentkezéshez nem kötött. A túrán való részvételhez a megadott időpontban és találkozási ponton kell megjelenni.

A túra során részletes túravezetésnek köszönhetően lehetőség lesz a helyi legendák, hagyományok és népszokások, természeti érdekességek, látnivalók, erdőtípusok, nevezetes épületek illetve helyszínek, látnivalók teljes körű megismerésére, emellett megismerkedhetünk a helyi kőzetek geológiai múltjával, ősi legendavilággal.
Általános tájékoztató a túrával, túrázással kapcsolatban:

– A túra során egy hosszabb pihenő szünetben lesz lehetőség az otthonról hozott étel és ital (szendvics, csokoládé) elfogyasztására; valamint többször tartunk rövid technikai szüneteket;
– A túravezető tempóját kövessük, ne maradjunk le, a túravezetőt és a túrakísérőt ne előzzük meg, illetve ne hagyjuk le;
– Maradjunk mindig a túraösvényen, tartsuk be a túravezető által a túra elején elmondott tanácsokat;
– A túra előtt vagy alatt mellőzzük az alkoholos italok fogyasztását és a dohányzást;
– A túra során vigyázzunk magunkra és túratársainkra;
– A nagy létszám miatti várakozás esetén legyünk türelemmel, várjuk be túratársainkat az egyes megállóhelyeken.
– Kizárólag kényelmes öltözetben, időjárásnak megfelelő réteges ruházatban, hosszú nadrágban illetve túracipőben vagy téli bakancsban túrázzunk;
– A túra alatt tiszteljük meg a túravezetőt és társainkat példás magatartással.

Részletek:
Találkozás, indulás: 2016 09. 23. Galyatető, Kodály Zoltán sétány – Turistacentrum belső udvar
Útvonal: Galyatető Turistacentrum – Sípálya(izomlazító reggeli nyújtás) – Mogyorós orom – Nagy-Lipót (csodaszép kilátás) – Nagy-Lápafő (csodaszép kilátás) – Vércverés (emelkedős szakasz!) /itt ebédszünet csodálatos kilátással/ – Bagoly-kő – Csór-hegy (emelkedős szakasz!) – összedőlt Kós Károly kilátó romjai – Mátra-nyereg – Vörösmarty th. – Nagy-Hidas-patak – Mátraháza.
Táv: Kb. 10-11 km
Nehézségi szint: közepes
Időtartam: kb. 4-5 óra
Szintkülönbség. kb: 350 m

A túra nem körtúra, így az indulási és érkezési helyszín nem azonos. Mátraházáról Galyatetőre a 17.15-kor induló helyi járattal lehet visszajutni.

Vásárolj emlékbe hűtőmágnest, hogy soha ne felejtsd el ezt a csodaszép élményt! Az ajándéktárgy a túra helyszíneinek egyikét ábrázolja. A hűtőmágnest a túra ebédszünetében, 400 Ft/db ellnében a túravezetőnél tudjátok megvásárolni.

+Infó: Buszindulás Budapestről Galyatetőre 8.15-kor.
Gyöngyösről: 9.30-kor (kiegészítőjeggyel igénybevehető járat)
Visszafelé Galyatetőre 17.15-kor, Gyöngyös és Bp felé 15.42-től óránként.
További menetrendekről és csatlakozásokról a menetrendek.hu oldalon lehet tájékozódni.
Gépkocsival érkező vendégeink számára Galyatetőn a Nagy parkolóban van lehetőség parkolásra.

A túrán a fegyelmezett, békés, nyugodt kutyusokat nagy szeretettel, díjtalanul várjuk.

Kérdés esetén lépj velünk kapcsolatba, kérdezz bátran!
Kapcsolat:
Demecs Norbi
www.facebook.com/ilovematra
ilovematra.ilovehungary@gmail.com

Várunk Mindenkit nagyon sok szeretettel!

A túra eső vagy rossz idő esetén elmarad (Csak előzetes bejelentés esetén!). A programváltozás jogát fenntartjuk, a túrát elmaradása esetén nem vagyunk kötelesek pótolni! Eseményeinket egyenlőre kizárólag a Facebookon hirdetjük, így minden információt, a túra esetleges elmaradását is csak itt tudjuk feltüntetni! A túra esetleges elmaradásáról Mindenkit nyilvánosan tájékoztatunk a facebook-hírfolyamban, az eseményben illetve az idővonalon, legkésőbb az esemény kezdete előtt 3 órával! Kérünk Mindenkit ebben az időpontban fokozottan figyelje a Facebookot illetve az eseményt! A túrán mindenki csak saját felelősségére vehet részt, a túrán történt esetleges balesetek, rosszullétek vagy károk miatt az I love Mátra felelősséget nem vállal! A túrán szakszerű, azonnali orvosi ellátást nem tudunk biztosítani, vészhelyzet esetén a Kékes Kutató-Mentő szolgálat értesítendő.
Tájékoztatásul közöljük, hogy a rendezvényen, annak teljes ideje alatt kép- és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők a rendezvény népszerűsítésével kapcsolatosan vagy saját célokra a későbbiekben nyilvánosságra hozhatnak és felhasználhatnak.

Jelentkezés a Facebook-on itt kattintva