Csillagtenger – éjszakai túra 2017-09-23

2017 Szeptember 23. 21:00 – 01:30 AM
Galyatető Turistacentrum
Kodály Zoltán sétány, Galyateto, Heves, Hungary, 3234

Csillagleső relaxációs túra a Mátrában Demecs Norbival ??✨⭐️
Dőlj hátra és relaxálj egy erdőkkel körülölelt hegyi tisztáson, miközben végigúszol a végtelen Csillagtengereken ⭐️?✨?☄

Kedves Mátra rajongók!

A közismert, nagy sikerű Csillagtenger túrasorozat egy extra állomással bővül 2017. szeptemberében, az ŐsziKÉK Hegyisport fesztivál alkalmából. A csillagleső túra alkalmával a Mátra fennsíkon relaxálunk majd több állomáson és egy pléden hátradőlve számoljuk majd a csillagokat. A túra végén a Galya-kilátóba is felmászhatunk külön engedéllyel. Az esemény támogatója a Galyatető Turistacentrum és az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál. A túra 7 éves kor alatt nem ajánlott. További információk a kékkel szedett továbbiak gombra kattintva érhetők el.

Túravezető: Demecs Norbi.
A részvétel díjtalan. A részvétel előzetes regisztrációhoz illetve jelentkezéshez nem kötött. A túrán való részvételhez a megadott időpontban és találkozási ponton kell megjelenni.

A túra során részletes túravezetésnek köszönhetően lehetőség lesz a helyi legendák, hagyományok és népszokások, természeti érdekességek, látnivalók, erdőtípusok, nevezetes épületek illetve helyszínek, látnivalók teljes körű megismerésére, emellett megismerkedhetünk a helyi kőzetek geológiai múltjával, legendavilággal.
Általános tájékoztató a túrával, túrázással kapcsolatban:

– A túra során egy hosszabb pihenő szünetben lesz lehetőség az otthonról hozott étel és ital (szendvics, csokoládé) elfogyasztására; valamint többször tartunk rövid technikai szüneteket;
– A túravezető tempóját kövessük, ne maradjunk le, a túravezetőt és a túrakísérőt ne előzzük meg, illetve ne hagyjuk le;
– Maradjunk mindig a túraösvényen, tartsuk be a túravezető által a túra elején elmondott tanácsokat;
– A túra előtt vagy alatt mellőzzük az alkoholos italok fogyasztását és a dohányzást;
– A túra során vigyázzunk magunkra és túratársainkra;
– A nagy létszám miatti várakozás esetén legyünk türelemmel, várjuk be túratársainkat az egyes megállóhelyeken.
– Kizárólag kényelmes öltözetben, időjárásnak megfelelő réteges ruházatban, hosszú nadrágban illetve túracipőben vagy bakancsban túrázzunk;
– A túra alatt tiszteljük meg a túravezetőt és társainkat példás magatartással.
– Éjszakai túra esetén elemlámpa szükséges.
⁃ Túránkra pléd/pokróc vagy derékalj, takaró szükséges.

A túra részletei:
Indulás/találkozás: 2017. 09. 23. Galyatető, Kodály Zoltán sétány vége – Galyatető Turistacentrum belső udvara (megközelítés az éttermen keresztül vagy a parkoló irányából)
Itt gyors adminisztráció, meglepetés kellékek kiosztása. Indulás 21.10-kor
Útvonal: Galyatető – Kodály park – Sífutó utak – Galyavár-nyereg – Szép kilátás! – Piszkéshát – Mátraszentlászló – Piszkés-legelő – Piszkéstető – Lengyendi-Galya – Galyatető sípálya.
Érkezés vissza Galyatetőre 02.00 körül.
Táv: kb. 12 km
Időtartam: kb. 4-5 óra
Szintkülönbség: kb. 700 m
Nehézségi szint: könnyű, Mátraszentlászló-Piszkéstető között közepes.
Csillaglesés és relaxáció: 20 perces csillagleső tartalmak: Nyújtással, relaxációs gyakorlatokkal, relax zenékkel és 15 perces némacsöndes hullócsillagleséssel, melyhez pléd/pokróc, derékalj, igény szerint takaró szükséges.
Csillagleső állomások: Mátraszentlászló sípálya, Galyatető sípálya, utóbbi után kilátólátogatás.

A túra körtúra, így az indulási és érkezési helyszín azonos.

Vásárolj emlékbe hűtőmágnest, hogy soha ne felejtsd el ezt a csodaszép élményt! Az ajándéktárgy a túra helyszíneinek egyikét ábrázolja. A hűtőmágnest a túra ebédszünetében, 400 Ft/db ellnében a túravezetőnél tudjátok megvásárolni. Kivilágított Galya-kilátót ábrázoló hűtőmágnes vásárolható.

+Infó: Éjszaka volánbusz nem közlekedik, a túrára való megérkezést és hazajutást Mindenkinek magának kell biztosítania.
Gépkocsival érkező vendégeink számára Galyatetőn, a hátsó nagy parkolóban van lehetőség parkolásra. Szálláslehetőség előzetes foglalás alapján a Galyatető Turistacentrumban.

A túrán a fegyelmezett, békés, nyugodt kutyusokat nagy szeretettel, díjtalanul várjuk.

Kérdés esetén lépj velünk kapcsolatba, kérdezz bátran!
Kapcsolat:
Demecs Norbi
www.facebook.com/ilovematra
ilovematra.ilovehungary@gmail.com

Várunk Mindenkit nagyon sok szeretettel!

A túra eső vagy rossz idő esetén elmarad (Csak előzetes bejelentés esetén!). A programváltozás jogát fenntartjuk, a túrát elmaradása esetén nem vagyunk kötelesek pótolni! Eseményeinket egyenlőre kizárólag a Facebookon hirdetjük, így minden információt, a túra esetleges elmaradását is csak itt tudjuk feltüntetni! A túra esetleges elmaradásáról Mindenkit nyilvánosan tájékoztatunk a facebook-hírfolyamban, az eseményben illetve az idővonalon, legkésőbb az esemény kezdete előtt 3 órával! Kérünk Mindenkit ebben az időpontban fokozottan figyelje a Facebookot illetve az eseményt! A túrán mindenki csak saját felelősségére vehet részt, a túrán történt esetleges balesetek, rosszullétek vagy károk miatt az I love Mátra felelősséget nem vállal! A túrán szakszerű, azonnali orvosi ellátást nem tudunk biztosítani, vészhelyzet esetén a Kékes Kutató-Mentő szolgálat értesítendő.
Tájékoztatásul közöljük, hogy a rendezvényen, annak teljes ideje alatt kép- és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők a rendezvény népszerűsítésével kapcsolatosan vagy saját célokra a későbbiekben nyilvánosságra hozhatnak és felhasználhatnak.